Train je paard voor topprestaties

Zorg voor een goede warming-up en goed herstel
Door meting van de hartslag kun je zorgen voor een geschikte warming-up van het paard vóór een inspannende training. Dan weet je ook wanneer het rust nodig heeft. Dat kan bijvoorbeeld nuttig zijn voor een recreatieve ruiter, wiens paard de hele week met minimale activiteit op stal heeft gestaan.

Trainingsintensiteit meten
Met de hartslagmeter van Polar kun je elke activiteitssessie afstemmen op het juiste intensiteitsniveau, wat het meest belangrijke onderdeel is van elk trainingsprogramma. Te lang en te hard trainen kan de kans op letsel verhogen, maar anderzijds, te licht trainen verbetert de prestaties van het paard niet merkbaar.

Herstel beoordelen tijdens intervaltraining
Om de conditie van hun paarden te verbeteren gebruiken veel eigenaars en trainers tegenwoordig intervaltraining met korte doch intensieve trainingssessies, afgewisseld met korte herstelperioden. Als de hartslag van je paard niet binnen de rustperiode terugkeert naar het gewenste hersteldoel, is dat een signaal dat het programma mogelijk te zwaar of te langdurig is. Dat alles helpt je bij het opstellen van speciaal afgestemde trainingsplannen van juiste intensiteit en duur.

Conditieverbetering volgen
De hartslag van het paard tijdens de training en het herstel kan je vertellen of de conditie van je paard verbeterd is. Als de conditie verbeterd is, wordt de hartslag bij een bepaalde drafsnelheid lager, terwijl de hartslag tijdens rust sneller daalt..

© 2014 - 2019 Hippogriff | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel